Elektricien: waarom deze professional zo belangrijk is

Gepost op: 27 juli 2020

Veel woningeigenaren kiezen ervoor om bij een elektrische klus zelf aan de slag te gaan. Zelf reparaties en aanpassingen uitvoeren is namelijk, zo redeneren ze, een stuk voordeliger dan het inschakelen van een elektricien of elektromonteur. Wanneer het om een kleine ingreep gaat of je een handige doe-het-zelver bent, is deze keuze goed te begrijpen. Een lampje vervangen, het snoer van een elektrisch apparaat inkorten of verlengen en soortgelijke klussen zijn meestal goed uit te voeren. Maar wat als er een grotere reparatie uitgevoerd moet worden of als er een complete installatie aangelegd dient te worden, zoals een stoppenkast, tuinverlichting of elektrische bedrading van en naar stopcontacten in huis? Dan is het inschakelen van een elektromonteur aan te raden. Er zijn redenen genoeg om in dit soort situaties te kiezen voor een professional.

Het belang van optimale veiligheid en een duurzame aanleg

Elektriciteit is iets waar je altijd veilig en secuur mee om moet gaan, omdat ondoordacht werken met elektra levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Feitelijk is dit gegeven een van de belangrijkste redenen om bij wat lastiger eletkrische klussen te kiezen voor de expertise en ervaring van een elektricien. Elektromonteurs die bij een installatiebedrijf werken, zijn altijd verbonden aan een gecertificeerde branchevereniging die de veiligheid op één stelt. Gediplomeerde monteurs weten precies hoe ze elektra veilig, volgens de regels uit de branche, moeten aanleggen en zullen het veiligheidsaspect altijd op nummer één zetten. Het grote accent dat bij de installatie van bijvoorbeeld een nieuw netwerk of een nieuwe stoppenkast of groepenkast op veiligheid ligt, heeft nog een voordeel. Tegelijk met de veiligheid hebben elektromonteurs ook optimale duurzaamheid op het oog. Een elektrische installatie wordt door hen dusdanig geïnstalleerd, dat deze lang meegaat. Een monteur levert dan ook kwaliteitswerk af waar je jarenlang veilig mee vooruit kunt.

Elektromonteurs kennen de nieuwste technieken, apparatuur en gereedschappen

Prettig aan het inschakelen van een gediplomeerde elektricien is het feit dat zij als vakmensen volgens de nieuwste technieken, met moderne apparatuur en gereedschappen en volgens de meest recente richtlijnen werken. Als opdrachtgever heb je dan ook de garantie dat het werk dat uitgevoerd wordt professioneel en kundig wordt opgepakt. Belangrijk hierbij is om de nota van de elektromonteur goed te bewaren. Mocht het namelijk (maar die kans is zeer gering) gebeuren dat er achteraf toch iets niet goed geïnstalleerd is, dan biedt de bon vaak garantie voor een bepaalde periode. Goed installatiebedrijven onderscheiden zich ook op dit vlak: ze bieden goede garantievoorwaarden. Feitelijk kunnen goede installateurs dat doen, omdat ze weten dat ze kwaliteitswerk leveren en er daarom van herstelwerkzaamheden achteraf nauwelijks tot nooit sprake is.  

Delen

Alles over Elektra

Hallo! Mijn naam is Marco en ik ben sinds een jaar of vijf actief als elektricien. Met dank aan mijn genoten opleiding, praktijkervaring en passie voor het vak weet ik inmiddels veel af van het vakgebied elektra. Veel mensen hebben te maken met problemen in het huis die zij eigenlijk heel makkelijk zelf kunnen oplossen. Een peertje vervangen, een rookmelder ophangen of metaalschroeven vernieuwen is bijvoorbeeld in een wip gedaan. Natuurlijk is het voor grotere klussen belangrijk dat je een expert inschakelt, maar voor kleine klusjes is dit niet nodig. Op deze blog laat ik zien hoe je de eenvoudigste taken zelf uit kunt voeren. Door zelf aan de slag te gaan leer je én bespaar je geld. Beter kan niet!

Recente artikelen

Archief